ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністра Іспанії викликали до суду свідчити у справі про корупцію

До одного з найгучніших корупційних скандалів в Іспанії причетні більш ніж 30 підозрюваних.

Прем'єр-міністра Іспанії викликали до суду свідчити у справі про корупцію
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя викликали в суд для дачі свідчень у одній з найгучніших корупційних справ в Іспанії - так званій "справі Гюртель".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя викликали до суду як свідка його владної Народної партії (НП), зазначає агентство.

Нагадаємо, що в січні 2013 року стало відомо про рахунки іспанського політика і колишнього члена Народної партії Луїса Барсенаса у Швейцарії на суму €22 млн. Барсенас стверджує, що ці кошти не стосуються партії, а були накопичені в результаті продажу ним творів мистецтва. El Pais і El Mundo опублікували інформацію про подвійну бухгалтерію в Народній партії і нелегальні внески від підприємців, які розподіляли як винагороду між лідерами Народної партії, серед яких у записах від руки Барсенаса згадують голову уряду Маріано Рахоя і генерального секретаря партії Марію Долорес де Коспедаль.

До корупційного скандалу причетні більш ніж 30 підозрюваних. Передбачається, що колишні представники НП укладали договори з державними компаніями, а потім привласнювали частину виділених коштів.

Цей скандал, відомий як "справа Гюртель", завдячує назвою головному підозрюваному - бізнесменові Франсиско Корреа, який, як передбачають, виступав у ролі посередника між держкомпаніями і чиновниками з НП. В іспанській мові "Корреа" (correa) означає "ремінь", що по-німецьки звучить як "Гюртель" (gurtel).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram