ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний повідомив про 16 млн рублів пожертвувань для свого фонду після акцій 26 березня

Навальний заявив, що на передвиборну кампанію йому необхідно зібрати близько мільярда рублів.

Навальний повідомив про 16 млн рублів пожертвувань для свого фонду після акцій 26 березня
Навальный
Фото: twitter.com/teamnavalny

Олексій Навальний повідомив, що після акцій протесту 26 березня Фонду боротьби з корупцією (ФБК) пожертвували 16 млн рублів ($284 тис.).

Про це він розповів в інтерв'ю на YouTube-каналі "вДудь".

"Люди реально кинули клич. Ну, всі побачили, що в нас виносять техніку і почали відправляти нам гроші. І оцими невеликими пожертвами ми зібрали 16 мільйонів рублів", - розповів Навальний.

Він також додав, що на передвиборну кампанію йому необхідно зібрати близько мільярда рублів. На цей момент йому вдалося зібрати близько 30 млн рублів.

У Москві й інших містах Росії 26 березня пройшли акції проти корупції. Цього самого дня поліція затримала співробітників ФБК. Після цього в офісі фонду пройшов обшук, були вилучені комп'ютери і документи. Усіх співробітників ФБК визнали винними в адміністративних правопорушеннях.

Самого Навального затримали 26 березня через кілька хвилин після початку акції проти корупції в Москві. Того дня російська поліція затримала понад тисячу осіб.

Приводом для проведення акцій проти корупції стало розслідування ФБК про "таємну імперію" прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. У ньому розповідається, що Медведєв пов'язаний з декількома дорогими об'єктами нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram