ГоловнаПолітика

Порошенко зідзвонився з Ердоганом

Чи привітав український лідер турецького з успіхом на референдумі, не повідомляють.

Порошенко зідзвонився з Ердоганом
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

У повідомленні на сайті голови Української держави зазначено, що Порошенко "відзначив завершення в Туреччині політичної кампанії з внесення змін у Конституцію цієї країни".

Також він подякував Туреччині за незмінну підтримку незалежності та територіальної цілісності України і висловив співчуття у зв'язку з катастрофою вертольота на сході Туреччини.

Лідери обговорили подальші кроки з метою поглиблення стратегічного партнерства між двома державами. У цьому контексті вони наголосили на важливості проведення в Києві Шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Сторони також торкнулися актуальних питань регіонального та міжнародного порядку денного, зокрема розвитку ситуації в Сирії.

Нагадаємо, референдум про розширення президентських повноважень відбувся в Туреччині 16 квітня. За останніми даними, перехід від парламентської до президентської системи правління в Туреччині підтримав 51% виборців, проти висловилися близько 49%. Прийняті на референдумі поправки до конституції нададуть президенту Ердогану безпрецедентні повноваження і дозволяють йому залишитися на цій посаді до 2029 року. Кілька міжнародних організацій розкритикували умови і результати проведення референдуму. Окрім того, спостерігачі заявили про можливе підтасування 2,5 млн голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram