ГоловнаПолітика

Київрада заборонила масивні вивіски

Ухвалено новий порядок розміщення вивісок у столиці.

Київрада заборонила масивні вивіски
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада в четвер, 20 квітня, прийняла новий порядок розміщення вивісок.

"Положення забороняє розміщення вивіски, яка закривала б балкон, архітектурний і скульптурний декор фасадів, таблички з назвами вулиць і номерами будинків. Важливо, що площа вивіски не повинна перевищувати 3 кв. м і сама конструкція повинна не створювати перешкод для експлуатації та ремонту будівель, а також відповідати державним стандартам і вимогам пожежної, електричної та екологічної безпеки. Рекомендується, щоб стилістика конструкції гармоніювала з фасадом, на якому вона розміщується", - цитує прес-служба виступ депутата Сергія Башлакова.

У документі прописано особливості та терміни реєстрації вивісок, порядок їхнього розміщення, вимоги до місця розташування, демонтаж самовільно розміщених конструкцій і відповідальність за їхній незадовільний зовнішній вигляд. Також порядок передбачає вимоги до розмірів, матеріалів, техніки, стилістиці та інформаційного наповнення вивісок.

"Новий порядок виключно дерегулятивний і зменшує залежність бізнесу. Було максимально спрощено порядок подачі документів, згідно з якимирозміщують вивіски. Новий документ буде встановлювати повну регламентацію всіх етапів розгляду документів і прийняття рішень. А це унеможливлює зловживання службовим становищем під час встановлення відповідності вивіски вимогам порядку і запобігає корупційним ризикам", - заявив, зі свого боку, депутат Олександр Бродський.

За новий порядок проголосували 80 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram