ГоловнаПолітика

Путін планує відокремити Донбас за рахунок інтеграції з Росією, - Bloomberg

При цьому в плани Росії не входить офіційне визнання "ДНР" і "ЛНР".

Путін планує відокремити Донбас за рахунок інтеграції з Росією, - Bloomberg
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін планує відокремити території окупованих територій Донецької і Луганської області за рахунок інтеграції з РФ.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, близькі до Кремля.

Відзначають, що публічно російський уряд підтримує мирні домовленості, але реальна стратегія Путіна в Україні полягає в повному поділі двох прикордонних районів шляхом поступової інтеграції з Росією.

На руку Кремлю відіграє економічна блокада Донбасу з боку українських активістів. Поступово Росія вибудовує ключові економічні зв'язки з так званими "ДНР" і "ЛНР". При цьому в плани Росії не входить офіційне їх визнання.

Як приклад наводиться зменшення тарифів на транспортування вугілля і залізної руди в пункти поблизу районів, контрольованих бойовиками, де металургійна промисловість забезпечує більшість робочих місць. Це дозволить РФ замінити українські поставки, зупинені Києвом, і забезпечити стале функціонування металургійних заводів, вважають джерела Bloomberg.

Нагадаємо, Секретар РНБО Олександр Турчинов не відкидає, що спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram