ГоловнаПолітика

Проект "Соціально активний громадянин" дозволить одеситам увійти в історію свого міста, - Труханов

В одеській мерії відбулася презентація онлайн-платформи.

Проект "Соціально активний громадянин" дозволить одеситам увійти в історію свого міста, - Труханов
Фото: rbc.ua

Проект "Соціально активний громадянин" є унікальною можливістю для одеситів увійти в історію свого міста. Про це під час презентації відповідної онлайн-платформи сьогодні, 19 квітня, в одеській міськраді заявив мер Геннадій Труханов, повідомляє РБК-Україна.

На презентації платформи були присутні депутати одеської міськради, представники громадських організацій, студенти. Зокрема, мова йшла про єдину електронну систему, яка поєднала три напрямки: подання проектів, реєстрацію петицій і участь одеситів у громадських обговореннях.

"Ми доклали величезних зусиль, щоб запустити цю онлайн-платформу. Оскільки розуміємо, що вона вкрай важлива для Одеси і одеситів. Адже не варто забувати, що ми живемо в сучасному світі, кожен з нас дорожить кожною хвилиною свого часу. А подібні електронні платформи допоможуть не тільки зекономити час, але і уникнути низку бюрократичних процедур. Ба більше, тепер одесити зможуть на ділі довести свою небайдужість до міста", - сказав Труханов.

Фото: rbc.ua

Зареєструватися на платформі може кожен одесит з допомогою банківського ID (банківської карти), електронного цифрового підпису, соціальних мереж з наданням копій паспорта та ідентифікаційного коду, а також заповнити реєстраційну форму і надати аналогічний пакет документів. Як повідомили під час презентації, така форма має на меті "відсіяти" різних "ботів" і підставні акаунти.

Напрямок "Суспільний бюджет" передбачає, що кожен одесит може подати в електронному варіанті свою ідею, попередньо оформивши її у вигляді проекту. Шляхом електронного голосування одесити оцінюють проекти, а місто оплачує з міського бюджету реалізацію обраних ідей.

"На напрямок "Суспільний бюджет" в Одесі в 2017 році виділено безпрецедентну для України суму - 100 млн гривень", - розповів мер.

Сервіс подання електронних петицій - це можливість подати колективні звернення в органи виконавчої влади абсолютно з будь-якого питання. Напрямок "Громадське обговорення" буде працювати за принципом проведення громадських слухань, тільки в електронній площині. Це дозволить охопити більшу кількість думок одеситів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram