ГоловнаПолітика

Жоден президент США ніколи не визнає анексію Криму, - Порошенко

"Маємо чітку позицію: нічого про Україну без України".

Жоден президент США ніколи не визнає анексію Криму, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний у тому, що США ніколи не визнають незаконну анексію Криму Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News.

"Ніколи не мав сумнівів, що жоден американський президент, включаючи Дональда Трампа, ніколи не визнає незаконну анексію Криму", - сказав Порошенко.

Він нагадав про Будапештський меморандум, за яким США, Великобританія, Франція і РФ гарантували територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Президент також зазначив, що протягом тривалого часу обидві американські партії - демократи і республіканці - підтримували Україну.

"Немає сумнівів, що статус глобального лідера, який займає США, неможливо підтримувати без чіткої позиції щодо України", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що кілька разів говорив по телефону з Трампом, зустрічався з віце-президентом Майком Пенсом і держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

"Маємо чітку позицію: нічого про Україну без України. Це був мій меседж на Мюнхенській конференції, і ми отримали підтримку від партнерів", - зазначив президент.

Нагадаємо, в лютому Трамп заявив, що Росія анексувала український Крим через "м'якість" колишнього президента Барака Обами.

Раніше в Білому домі заявили, що Трамп чекає, що Росія поверне анексований Крим Україні і посприяє врегулюванню конфлікту на Донбасі. У відповідь на це в російській Раді федерації заявили, що вимога повернути півострів є такою самою нереальною, як вимога Росії від США повернути Аляску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram