ГоловнаПолітика

Сенат Нідерландів запланував дебати щодо УА України і ЄС

Обговорення Угоди про асоціацію з участю голови МЗС країни відбудеться через місяць.

Сенат Нідерландів запланував дебати щодо УА України і ЄС
Архив
Фото: njb.nl

Верхня палата парламенту Нідерландів (Сенат) хоче провести дебати з приводу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом 23 травня.

Згідно з повідомленням на сайті Сенату, комітети з питань закордонних справ, оборони та розвитку і європейських відносин пропонують міністру закордонних справ Нідерландів Берту Кундерсу взяти участь у пленарних дебатах, які можуть бути проведені 23 травня.

Якщо ця дата не підійде міністрові, дебати перенесуть на 6 червня.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною 23 лютого. Для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата (Сенат), після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королю Нідерландів і відправляються в Брюссель.

Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію України та ЄС, оскільки голландці виступили проти на референдумі в квітні минулого року.

Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачатиме автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не даватиме українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна з цих можливостей не була гарантована Угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців. Лідери ЄС погодилися з цим і заодно зажадали від України активніше боротися з тотальною корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram