ГоловнаСвіт

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила проект ратифікації УА Україна-ЄС

За документ проголосували 89 з 150 депутатів. 55 проголосували проти.

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила проект ратифікації УА Україна-ЄС
Фото: houseofrepresentatives.nl

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ.

За документ проголосували 89 з 150 депутатів. 55 проголосували проти.

Для завершення ратифікації документ також має затвердити Верхня палата парламенту Нідерландів.

Очікується, що голосування з цього питання відбудеться після 15 березня, коли в країні повинні пройти вибори в нижню палату.

Нагадаємо, що Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі в квітні.

Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна з цих можливостей не була гарантована угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців. Лідери ЄС погодилися з цим і заодно зажадали від України активніше боротися з повсюдною корупцією.

Всі інші держави Євросоюзу ратифікували Угоду з Україною ще в 2014-2016 роках. Першою це зробила Румунія (липень 2014 року), останньою - Бельгія (лютий 2016 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram