ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив чинним арешт Насірова на два місяці

Суддя відмовився збільшити розмір застави.

Апеляційний суд Києва в понеділок почав розглядати апеляцію на арешт голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, присутній у залі, він одягнений у костюм і сидить у скляній клітці для підсудних.

Оновлення 16:10. Близько 16:00 суд пішов у дорадчу кімнату.

Під час розгляду справи адвокати Насірова клопотали про скасування рішення судді Солом'янського райсуду Олександра Бобровника стосовно реального утримання голови ДФС під вартою і зменшення суми застави. Також вони заявили про вчинення насильства над Насіровим з боку співробітників НАБУ.

Сам Насіров сказав, що не винен і своє затримання вважає повністю незаконним. "Я ще раз хочу сказати, що я не винен, ніяких злочинів не скоював", - заявив голова ДФС, відсторонений від посади на час розслідування.

Сторона звинувачення теж попросила суд скасувати рішення судді Бобровника. Прокурори наполягають на збереженні запобіжного заходу, але суму застави вимагають збільшити зі 100 млн гривень до 2 млрд гривень. "Сім'я Насірова, м'яко кажучи, не бідує", - заявив прокурор Андрій Перов.

Оновлення 16:40. Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Солом'янського суду, згідно з яким голову ДФС заарештовано на два місяці. Крім того, залишився тим самим і розмір застави - 100 млн гривень, внісши який Роман Насіров зможе вийти під домашній арешт з носінням браслета.

За словами кореспондента LB.ua, Насіров заявив, що не вноситиме заставу.

"Я зараз перебуваю тут (під вартою, - ред.), після цього я їду до слідчого ізолятора. Навіть якби було таке бажання (внести заставу - ред.), я фізично не зміг би. Всі наочно бачили, що прокуратура не може довести, що є підстави того, що можу втекти", - сказав Насіров.

Насіров вважає рішення суду несправедливим і наполягає на тому, що суд мав переглянути рішення першої інстанції і скасувати утримання під вартою. "Мої захисники будуть звертатися до Європейського суду, будемо відстоювати свою позицію там. Я вважаю затримання незаконним", - резюмував Насіров.

Нагадаємо, в ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити йому заставу в сумі 2 млрд грн.

Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розтермінування податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень.

З 3 березня Насірова відсторонено від посади голови ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram