ГоловнаСвіт

Білий дім дозволив в'їзд у США всім власникам Green Card

Указ Трампа про обмеження міграції містив низку суперечливих положень.

Білий дім дозволив в'їзд у США всім власникам Green Card
Белый дом
Фото: EPA/UPG

Адміністрація США дозволила в'їзд у країну всім легальним постійним мешканцям, які мають Green Card.

Відповідні уточнення були внесені в інструкції з виконання указу президента Дональда Трампа про обмеження міграції, повідомляє агентство Рейтер.

Одним із найбільш суперечливих положень указу Трампа було те, що власники Green Card з мусульманських країн, що фігурують в указі, також потрапили під заборону, хоча наявність Green Card фактично означає дозвіл постійно проживати в США.

Згодом у Білому домі пояснили, що власники Green Card можуть потрапити в США на термін до 90 днів, подавши заявку за програмою безвізового в'їзду.

"Їм більше не потрібно подавати заявку, оскільки, якщо вони легальні постійні резиденти, їм не потрібна заявка", - заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

Нагадаємо, 27 січня президент Дональд Трамп підписав указ про міграційну політику, який з-поміж іншого припиняє прийом США біженців з інших країн. Указ, за його словами, покликаний не допустити в країну "радикальних мусульманських терористів". Відповідно до указу, для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд до Сполучених Штатів. Із президентського указу Трампа також випливає, що прийом сирійських біженців у США буде припинено на невизначений термін, а програма прийому біженців з інших країн буде заморожена на 120 днів.

Указ Трампа спровокував протести громадянського суспільства, чиновників і бізнесменів. Керівники великих компаній у сфері охорони здоров'я, технології та освіти розкритикували указ, зазначивши, що обмеження на прийом мігрантів завадять їм наймати кваліфікованих працівників. Штати Вашингтон, Массачусетс, Нью-Йорк і Вірджинія заявили про намір оскаржити указ Трампа в суді.

Як повідомляли напередодні, третина американців вважає, що їхнє життя стане безпечнішим після указу Трампа про біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram