ГоловнаСвіт

Росія погодилася підтримати санкції проти союзної їй КНДР

Голосування за проект резолюції ООН з приводу КНДР призначено на 30 листопада.

Росія погодилася підтримати санкції проти союзної їй КНДР
Совбез ООН
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Радбез ООН ООН заручився підтримкою Росії в питанні введення санкцій проти Пхеньяна через найбільше в історії КНДР випробування ядерної зброї.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на неназваних дипломатів.

За словами співрозмовників агентства, п'ять постійних членів Радбезу ООН (США, Китай, Великобританія, Росія і Франція) вже домовилися про нові обмежувальні заходи стосовно Північної Кореї.

Проект резолюції ООН передбачає заборону на імпорт вугілля з КНДР. Вугілля у Північній Кореї купує тільки Китай. Він планує скоротити імпорт на 60%, що, як зазначає агентство, позбавить КНДР майже $700 млн.

Крім того, передбачається заборона на експорт міді, нікелю, срібла і цинку, який приносить Пхеньяну близько $100 млн доларів на рік.

Голосування за проект резолюції призначено на 30 листопада.

Найбільші в історії КНДР випробування ядерної зброї пройшли на початку вересня. Раніше КНДР проводила випробування ядерної зброї в 2006-му, 2009-му і 2013 роках. У зв'язку з цим Радбез ООН вводив санкції, які включали ембарго на постачання до Північної Кореї озброєння і матеріалів, що використовуються для реалізації ядерної програми.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року повідомляли, що Росія здаватиме КНДР землі в оренду. Раніше, в жовтні того ж року, РФ і КНДР перейшли на розрахунки в рублях. А 12 листопада депутат від фракції ЛДПР Ілля Дроздов запропонував заселяти спустошені російські села азіатами.

У грудні 2015 року стало відомо, що Росія і КНДР почнуть співпрацювати в галузі електроенергетики.

У серпні 2016 року Кім Чен Ин надіслав дружнє послання Путіну. Лідер КНДР висловив упевненість, що дружба і співпраця між Кореєю та Росією будуть неухильно розвиватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram