ГоловнаСвіт

Лідер "Нічних вовків" запропонував Путіну "комунізувати" герб Росії

Залдостанов вважає, що "новий час вимагає нових символів".

Лідер "Нічних вовків" запропонував Путіну "комунізувати" герб Росії
Фото: rt.com

Лідер пропутінського мотоклубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов звернувся до президента РФ Володимира Путіна з пропозицією доповнити герб Росії зіркою Перемоги і обрамленням з колосків.

В інтерв'ю телеканалу RT "Хірург" пояснив, що вже давно вважає за необхідне заявити про спадкоємність і позначити патріотичний курс країни на геральдичних державних символах.

Відповідно до представленого Залдостановим проекту, доповнений державний герб "є зображенням двоголового орла в променях сонця і в обрамленні колосся. У верхній частині герба - п'ятикутна зірка Перемоги. У кольоровому зображенні Державного герба Російської Федерації двоголовий орел, сонце і колосся - золоті; зірка - червона, обрамлена золотою облямівкою".

Макет, ескізи, а також супровідні документи вже підготовлені "Нічними вовками".

За задумом Залдостанова, об'єднання на гербі царських і радянських символів - це символічне переосмислення "кримського консенсусу". За його словами, "новий час вимагає нових символів".

Нинішній герб затверджено указом президента Росії Бориса Єльцина 30 листопада 1993 року.

На початку 1991-го комісії зі створення нових державних символів РРФСР запропонували розглянути варіант герба, який певною мірою перегукується із запропонованим "Нічними вовками" проектом. Там було зображено двоголового орла, оточеного колоссям або березовими вінками. Пізніше його було відхилено.

Нагадаємо, в травні лідера "Нічних вовків" Олександра "Хірурга" Залдостанова звинуватили в підготовці гібридної війни проти Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram