ГоловнаСвіт

Польща і Британія хочуть продовження санкцій проти РФ

Британський і польський прем'єри зажадали від РФ припинити бомбардування цивільного населення в Сирії.

Польща і Британія хочуть продовження санкцій проти РФ
Фото: ruskpp\Depositphotos

Санкції проти Росії необхідно продовжити до повного виконання нею Мінських домовленостей. Крім того, Москва повинна припинити бомбардування цивільного населення в Сирії.

Про це після польсько-британських міжурядових консультацій у Лондоні заявили голови британського та польського урядів Тереза Мей і Беата Шидло, передає Gazetaprawna.pl.

"Ми говорили про те, наскільки важливою є співпраця між нашими країнами у справі України і Мінських домовленостей, а також про те, що санкції (проти Росії - ред.) потрібно продовжити, поки не будуть виконані Мінські домовленості", - заявила Мей.

За її словами, Росія збільшує свою активність, а тому в справі РФ потрібно співпрацювати.

Мей також підкреслила, що бомбардування цивільного населення в Сирії необхідно негайно припинити. "Потрібно тиснути на Росію, щоб вона усвідомила, що бомбардування цивільного населення в Сирії неприйнятне", - підкреслила голова британського уряду

Зі свого боку Шидло підкреслила, що Польща однозначно підтримує позицію Великобританії і не погодиться з тим, щоб санкції проти Росії були скасовані.

"Необхідно виконати Мінські домовленості. Ми аналізуємо дії Росії. Ми повинні бути сповнені рішучості і солідарні з ЄС у ставленні до Росії", - констатувала польський прем'єр.

Вона додала, що Варшава хотіла б мати дружні відносини з Москвою, але Польща не може погодитися з тим, що Росія сьогодні, перш за все, є "агресором, країною, яка здійснила агресію в Україні".

"Необхідно підтримати Українську державу, щоб вона залишилася у сфері впливу ЄС, а не Росії", - констатувала Шидло.

Нагадаємо, що раніше німецькі депутати закликали ЄС ввести нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram