ГоловнаСвіт

Росія скасувала економічний форум з Хорватією

Росіяни незадоволені посиленням українсько-хорватської співпраці.

Росія скасувала економічний форум з Хорватією
Хорватия
Фото: focus.ua

Посол РФ у Хорватії Анвар Азімов заявив про скасування російсько-хорватського економічного форуму.

Про це повідомляє видання Total Croatia News.

"У мене є дуже важке завдання. Я люблю Хорватію, я глибоко поважаю Хорватію. Однак я стурбований майбутнім хорватсько-російських відносин. Моє завдання як посла - звести до мінімуму будь-які наслідки", - сказав Азімов.

"Ні для кого не секрет, що торгівля товарами з Хорватією знизилася майже на 50%. Це катастрофа. В першу чергу страждають хорватські експортери та фермери. Хорватсько-російський економічний форум повинен був відбутися в листопаді. Проте російські підприємці дуже патріотичні. Вони не підтримують режим санкцій. Вони не згодні з тим, що Хорватія підтримує ці санкції. Саме тому російські підприємці не були зацікавлені приїхати до Хорватії. І це є причиною того, чому хорватсько-російський економічний форум не відбувся", - продовжив посол.

Азімов також згадав про візит прем'єра Хорватії Андрія Пленковича до Києва. "Перш за все Пленкович висловив позицію ЄС щодо Криму і Донбасу, але я повинен відзначити, що є щонайменше 10 країн в Євросоюзі, які не роблять акценту на окупації Криму і Донбасу", - сказав він.

Раніше повідомляли, що республіка Хорватія в рамках активізації відносин з Україною готова поділитися з нашою країною досвідом гармонізації законодавства за стандартами Євросоюзу, а також реінтеграції окупованих територій.

У МЗС РФ уже встигли заявити, що стурбовані створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співпраці з Україною, до кола завдань якої передбачають включити передачу хорватського досвіду щодо "мирної реінтеграції окупованих територій".

Нагадаємо, в жовтні уряд Хорватії очолив проукраїнський політик Андрій Пленкович. У листопаді він відвідав Україну з робочим візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram