ГоловнаПолітика

Нардепу від БПП суд заборонив виїзд з України через борги перед банками

Заборгованість Вінника перед "Альфа Банком" і "ПриватБанком" становить 371 млн гривень.

Нардепу від БПП суд заборонив виїзд з України через борги перед банками
Иван Винник
Фото: radiosvoboda.org

Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію "Альфа Банку" і заборонив народному депутату від Блоку Петра Порошенка Івану Віннику виїжджати за межі України у зв'язку із заборгованістю перед "Альфа Банком" і "ПриватБанком" на суму 371 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У постанові суду від 19 жовтня 2016 року зазначено, що нардепу не можна залишати Україну до погашення боргів перед банками. При цьому паспорт у чиновника вилучатися не буде.

"Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання ним своїх зобов'язань за рішенням Новокаховського міського суду Херсонської області", - йдеться в постанові.

У 2014 році Новокаховський міський суд Херсонської області видав рішення про стягнення з Вінника та Станіслава Ткачука солідарно 335,43 млн гривень, з яких основний борг становить 321,38 млн гривень. Різниця між сумами - це відсотки і пеня. Відзначається, що Вінник і Ткачук поручилися за кредит ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1", де Вінник значився керівником, в "Альфа банк". З липня 2016 року зазначений завод є банкрутом.

За інформацією представників "Альфа-банку" Вінник має четверту частину квартири, а також 4 самохідні моторні судна, які нардеп приховує.

Крім цього, нардеп від БПП має борг в розмірі 35,57 млн гривень перед "ПриватБанком". Вінник виступив поручителем банківського кредиту ТОВ "ГлобалКонцетрат", де Вінник був директором в 2002-2009 роках. У 2013 році суд визнав вимоги "ПриватБанку" на 22,51 млн гривень. У жовтні цього року нардеп від БПП звернувся до суду з вимогою визнати виконавчий лист у справі про борг перед "ПриватБанком", таким, що не підлягає виконанню, посилаючись на те, що в 2009 році фірма була переписана на лондонську компанію "Балестра Лімітед".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram