ГоловнаПолітика

Члена "Правого сектору" судитимуть заочно за низку тяжких злочинів

Підозрюваному, зокрема, інкриміновано теракт.

Члена "Правого сектору" судитимуть заочно за низку тяжких злочинів
Архив
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо одного з організаторів банди зі складу Добровольчого українського корпусу руху "Правий сектор", повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний у складі банди скоїв низку тяжких та особливо тяжких злочинів. Йому інкриміновано вчинення терактів за попередньою змовою з групою осіб, які призвели до тяжких наслідків; погрози вбивством із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових пристроїв; умисне заподіяння іншим особам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, в тому числі правоохоронцям.

Окрім того, встановлено, що ця людина причетна до блокування транспортних комунікацій шляхом їх перекриття транспортними засобами та озброєними особами; навмисного знищення і пошкодження чужого майна шляхом вибуху та іншими небезпечними способами. Він також незаконно придбав вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої.

Серед інших вчинених злочинів - позбавлення волі людини способом, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого, з заподіянням фізичних страждань, організованою групою; вплив на працівника правоохоронного органу з метою перешкоджання виконанню ним службових обов'язків; захоплення неповнолітнього як заручника; хуліганство.

"Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний разом з іншими членами банди скоїв тяжкі та особливо тяжкі злочини на території різних областей України", - наголосили в Генпрокуратурі.

Чи був підозрюваний учасником конфлікту в Мукачевому в липні минулого року, не вказано. Ключовим фігурантом перестрілки правоохоронці називали командира закарпатського батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор" Романа Стойку. Він зник 17 серпня, після чого був оголошений у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram