ГоловнаПолітика

Росія оголосила гуманітарну паузу в Алеппо на 4 листопада

Путін пропонує бойовикам покинути місто.

Росія оголосила гуманітарну паузу в Алеппо на 4 листопада
Архив
Фото: EPA/UPG

У сирійському місті Алеппо 4 листопада оголосять 10-годинну гуманітарну паузу, повідомив начальник генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов.

За словами Герасимова, паузу оголосять за дорученням президента РФ Володимира Путіна, триватиме вона з 9:00 до 19:00. Рішення погоджено із сирійським керівництвом, передає Бі-бі-сі.

Під час припинення бойових дій російські військові пропонують бойовикам покинути Алеппо.

"Для цього відкрито два коридори, від яких будуть відведені всі урядові війська і техніка", - сказав Герасимов.

Ще шість коридорів діють для виходу з міста мирних жителів і для евакуації поранених, сказав він.

Герасимов також зазначив, що всі спроби бойовиків вирватися з Алеппо не увінчалися успіхом і вони зазнали великих втрат.

Росія призупинила свою повітряну кампанію в Алеппо 18 жовтня, щоб забезпечити евакуацію поранених і хворих людей, але лише дехто відгукнувся на заклик піти.

Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що початок процесу політичного врегулювання ситуації в Сирії відкладається на невизначений час через дії бойовиків в Алеппо. Він також закликав західні країни визначитися, з ким вони борються - "з терористами чи з Росією".

У понеділок спеціальний посланець ООН з питань Сирії Стаффан де Містура заявив, що він "шокований і приголомшений" тим, що повстанці в Алеппо вибирають мішенню цивільне населення міста.

Британська преса писала про те, що президент Володимир Путін планує новий масштабний наступ на Алеппо з катастрофічними гуманітарними наслідками для 250 тисяч мирних жителів, які залишаються в місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram