ГоловнаПолітика

У НАЗК побоюються зупинки роботи агентства через справи проти двох його членів

Справи порушено проти Рябошапки і Скопича.

У НАЗК побоюються зупинки роботи агентства через справи проти двох його членів
Руслан Рябошапка

Работа Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) може бути заблокована через справи проти двох його членів.

Про це в ефірі Громадського розповів член НАЗК Руслан Рябошапка.

Йдеться про Олександра Скопича, проти якого порушено провадження стосовно голосування щодо призначення його на посаду. Також прокуратура міста Києва проводить розслідування стосовно самого Рябошапки за фактом можливості незаконного збагачення.

"Я переживаю, що це (зупинка роботи НА ПК - ред.) може бути. Але наслідки будуть дуже шкідливі", - сказав він.

Рябошапка зазначив, що в разі припинення повноважень двох членів НАЗК агентство не зможе приймати ті чи інші рішення, оскільки буде відсутній кворум через те, що на сьогодні у складі агентства є тільки чотири члени з п'яти.

Коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка про те, що ГПУ так планує проводити аналіз недавніх декларацій чиновників, Рябошапка сказав, що не бачив у законі про запобігання корупції компетенції ГПУ щодо перевірки декларацій.

Нагадаємо, 19 жовтня Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції зажадав від Генеральної прокуратури розслідувати можливу службову недбалість співробітників НАЗК, а від Служби безпеки України - розслідувати втручання в систему електронного декларування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram