ГоловнаСвіт

Росія відклала переговори щодо Сирії на невизначений час

Шойгу звинуватив Захід у створенні перешкод для врегулювання військового конфлікту.

Росія відклала переговори щодо Сирії на невизначений час
Фото: EPA/UPG

Росія не бачить в найближчому майбутньому шансів на відновлення переговорів про сирійське врегулювання, повідомляє Німецька хвиля.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на нараді у вівторок, 1 листопада, заявив, що Заходу не вдається утримувати радикальних ісламістів у Сирії від нападів. В Алеппо тривають напади на мирних жителів, хоча влада Сирії і Росії призупинила повітряні бомбардування.

Крім того, Шойгу звинуватив Захід у створенні перешкод для Росії в Сирії.

"Для перемоги над тероризмом в Сирії необхідно діяти спільно, а не встромляти палиці в колеса партнерам. Адже бойовики користуються цим в своїх інтересах. В результаті перспектива початку політичного процесу і повернення сирійського народу до мирного життя відкладається на невизначений час", - сказав голова оборонного відомства Росії.

Напередодні державний секретар США Джон Керрі заявив, що не виключає прориву в сирійському питанні ще під час каденції президента США Барака Обами до січня наступного року. Умовою цього Керрі назвав згоду "росіян і іранців, а також режиму Башара Асада на запропоновані всіма сторонами розумні позиції".

Держсекретар США наголосив, що США і їх партнери і надалі ставлять на багатосторонні переговори з Росією, Іраном, Саудівською Аравією, Туреччиною та іншими країнами щодо "пошуку виходу з катастрофічної гуманітарної ситуації в Алеппо і війни в Сирії".

Росія і Сирія 18 жовтня заявили, що призупинили бомбардування Алеппо. Президент РФ Володимир Путін попередив, однак, що тривалість цієї паузи буде залежати від поведінки сирійських повстанських груп і їх прихильників на Заході.

30 жовтня Міноборони РФ звинуватило міжнародну коаліцію на чолі зі США в дев'яти авіаударах по житлових кварталах Мосула. Раніше США і ЄС неодноразово звинувачували Росію і режим президента Башара Асада в завданні ударів по мирному населенню в районі Алеппо і закликали до розслідування військових злочинів. Росія традиційно заперечує свою причетність до злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram