ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСВП РФ записала відео з Дадіним, який на ньому спростовує катування

У зв'язку з повідомленнями про застосування насильство до Дадіна проводиться службова перевірка.

ФСВП РФ записала відео з Дадіним, який на ньому спростовує катування
Ильдар Дадин
Фото: facebook.com/masha.ryabikova

Застосування насильства до опозиціонера і політв'язня Ільдара Дадіна в колонії спростовано медоглядом і самим опозиціонером, який повідомив про це під відеозапис.

Про це заявив заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко, передає "Интерфакс".

"На цю хвилину не встановлено жодного тілесного ушкодження на Дадіні. Сам він це під відеозапис підтверджує. Висновок медичних працівників запротокольовано", - сказав Максименко.

Він додав, що у зв'язку з повідомленнями про насильство щодо опозиціонера проводиться службова перевірка за участю співробітників центрального апарату ФСВП. У рамках перевірки будуть вивчені записи з відеокамер, на яких могли бути зафіксовані тортури.

За словами Максименка, встановлено, що 12 вересня Дадіна закували в наручники. "Цей факт запротокольовано у відповідних журналах, і, як і належить у таких випадках, щодо нього проведено службову перевірку, результати якої були скеровані в прокуратуру", - розповів чиновник.

Він додав, що якщо під час перевірки факти перевищення службових повноважень співробітниками ФСВП щодо Дадіна підтвердяться, то "співробітники, які допустили це, будуть негайно звільнені і ними займуться слідчі органи". Відповідне рішення прийняв директор ФСВП Геннадій Корнієнко.

Раніше у вівторок видання "Медуза" опублікувало лист Дадіна його дружині Анастасії Зотовій. У листі опозиціонер розповідає про тортури і побиття в колонії.

Пізніше в карельському управлінні ФСВП заявили, що до Дадіна застосовували фізичну силу після того, як він "в грубій формі відмовився виходити з камери, приймати положення для обшуку, почав хапати руками співробітників за формений одяг".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв, що інформацію передадуть Володимиру Путіну. Дружина Дадіна звернулася до уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової, яка пообіцяла направити в колонію свого представника.

Слідчий комітет почав дослідчу перевірку.

У 2015 році Ільдара Дадіна засудили до трьох років колонії. Він відбуває покарання у ВК-7 в Карелії. Дадін став першим засудженим за статтею про неодноразові порушення правил проведення публічних заходів. 2014 року активіста чотири рази затримували на непогоджених акціях. У січні 2015 року його затримали за участь в акції на підтримку журналу Charlie Hebdo і заарештували на 15 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram