ГоловнаСвіт

Трамп вперше за кілька місяців обігнав Клінтон за рейтингом

Трамп випереджає Клінтон на вісім процентних пунктів за кількістю виборців, які підтримують кандидата "з великим ентузіазмом".

Трамп вперше за кілька місяців обігнав Клінтон за рейтингом
Клинтон, Трамп

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп вперше за кілька місяців обігнав у рейтингу кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Про це свідчать результати опитування, проведеного спільно ABC News та The Washington Post.

Так, згідно з опитуванням, 46% потенційних виборців підтримують Трампа, 45% - Клінтон.

Інші кандидати в президенти - Гері Джонсон з Лібертаріанської партії та представниця Партії зелених Джилл Стейн - користуються підтримкою 3% і 2% виборців відповідно.

Крім того, Трамп випереджає Клінтон на вісім процентних пунктів за кількістю виборців, які підтримують кандидата "з великим ентузіазмом". У той же час, порівняно з минулими виборами, цей показник (Клінтон - 45% і Трамп – 53%) вважається низьким для обох кандидатів.

Відзначається, що Клінтон, ймовірно, істотно втратила у рейтингах після останньої заяви директора ФБР про поновлення розслідування справи щодо електронного листування Клінтон на посаді держсекретаря.

Тим не менш, як зазначає видання, нинішні результати не означають, що перемогу отримає той, у кого на останньому етапі більша перевага у рейтингах.

"Наприклад, Мітт Ромні випереджав на 1% Барака Обаму в порівнянні даних опитувань у 2012 році, і Джон Керрі також мав більше на 1% від Джорджа Буша за тиждень до голосування у 2004 році", - нагадує видання.

Раніше повідомлялося, що Трамп скоротив розрив із Клінтон до 5%.

Як повідомлялося напередодні, ФБР отримало ордер на перегляд нових електронних листів у справі Клінтон. Мова йде про тисячі електронних листів, випадково знайдених під час розслідування проти колишнього конгресмена Ентоні Вайнера в комп'ютері, який він використовував спільно зі своєю екс-дружиною Хумою Абедін. Та впродовж багатьох років працює разом із Клінтон. Комі не пояснив, яким є зміст цих листів, зазначивши, що йому невідомо, наскільки вони можуть бути важливі як докази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram