ГоловнаПолітика

ФБР отримало ордер на перегляд нових електронних листів у справі Клінтон

Кандидатці в президенти від демократів знову пригадали приватну поштову скриньку.

ФБР отримало ордер на перегляд нових електронних листів у справі Клінтон
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) отримало ордер, що дозволяє почати перегляд нещодавно виявлених електронних листів, які можуть бути пов'язаними з розслідуванням з приводу використання Гілларі Клінтон приватного сервера для службового листування у 2009-2013 роках.

Про це в понеділок, 31 жовтня, повідомляє Associated Press із посиланням на представника правоохоронних органів.

Розслідування проти Клінтон припинили в липні 2016 року без пред'явлення позову. Раніше, 28 жовтня, голова ФБР Джеймс Комі оголосив, що його відомство може відновити розслідування, оскільки виявлено нові докази.

Йдеться про тисячі електронних листів, випадково знайдених під час іншого розслідування проти колишнього конгресмена Ентоні Вайнера в комп'ютері, який він використовував спільно зі своєю екс-дружиною Хумою Абедін. Та протягом багатьох років працює з Клінтон. Комі не пояснив зміст цих листів, зазначивши, що йому невідомо, наскільки вони можуть бути важливими як докази.

Тим часом дії самого Комі 30 жовтня розкритикував Гаррі Рід, лідер демократичної більшості в Сенаті США. Він звернувся до директора ФБР із листом, в якому висловив припущення, що заява Комі про нове розслідування проти Клінтон за 11 днів до виборів може порушувати закон Хетча, що забороняє держслужбовцям використовувати службове становище для політичного впливу на перебіг передвиборних кампаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram