ГоловнаПолітика

Порошенко заповнив електронну декларацію

На благодійність і підтримку армії Порошенко переказав 400 млн гривень

Порошенко заповнив електронну декларацію
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заповнив електронну декларацію за 2015 рік у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Незважаючи на шалений опір, електронна система декларування працює, і перша її фаза успішно завершується. Електронне декларування - це черговий крок до відкритості та відповідальності влади і ще один інструмент у новоствореній системі запобігання корупції", - написав Петро Порошенко у фейсбуці.

Коментуючи зазначені у своїй декларації дані, президент зазначив, що все цінне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси - було куплено (не в оренді) до президентства.

"Більш того, переважно майно було придбано тоді, коли я не був на державній службі", - написав Порошенко у фейсбуці.

Президент зазначив, що всі задекларовані ним компанії створені у той час, коли він займався бізнесом.

"У 2014 році була створена лише одна нова компанія, якою я володію безпосередньо, - для продажу Roshen", - зазначив Порошенко.

Президент додав, що принципово зберігає кошти в банках - 27 млн доларів, з "кожного цента яких" сплачені податки в бюджет України. Більшість грошей президент зберігає у власному банку. Порошенко також задекларував 800 тис. гривень і 60 тис. доларів готівкою.

За словами президента, за останні десять років у його деклараціях задекларовано доходи на суму понад 820 млн гривень. На благодійність і підтримку армії в 2014-2016 роках Порошенко і підприємства, де він виступає кінцевим бенефіціаром, переказали близько 400 млн гривень.

У своїй електронній декларації Порошенко показав колекцію картин українських і російських майстрів XIX-XX ст. (65 одиниць), колекцію картин старих майстрів (15 одиниць), колекцію картин сучасних художників-імпресіоністів і реалістів (4 одиниці), колекцію скульптур XIX-XX ст. (6 одиниць) і скульптуру Гуглієльмо пуги "Хлопчик-рибалка", вартість яких не зазначено, але перевищує 100 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня 2015 року.

Також Порошенко задекларував з майна, вартість якого перевищує 100 мінімальних зарплат, 6 наручних годинників (Hublot, Breguet, Patek Phillip), 12 одиниць ювелірних виробів, 4 одиниці одягу, 3 сумки, 4 меблеві і 4 кухонні гарнітури, 3 камінні набори (годинник і свічники), настільний годинник, комплект бра з 14 штук, 2 люстри, 2 телевізори і проектор, рояль і 2 килими.

Тиждень тому Порошенко пообіцяв подати е-декларацію вчасно

Згідно з поданою у квітні декларацією, доходи президента України в 2015 році скоротилися уп'ятеро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram