ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ стратили 40 людей поблизу Мосула, - ООН

За даними ООН, ісламісти планували використовувати 25 тис. мирних громадян як "живий щит".

Бойовики ІДІЛ стратили 40 людей поблизу Мосула, - ООН
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Агентство ООН з прав людини повідомило про нові масові вбивства, скоєні бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в іракській "столиці" джихадистів місті Мосул.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявила 1 листопада прес-секретар агентства Равіна Шамдасані, офіс отримав повідомлення про те, що 29 жовтня бойовики стратили 40 колишніх членів іракських сил безпеки та скинули їхні тіла в річку Тигр.

Крім того, за словами Шамдасані, 31 жовтня ісламісти намагалися перевезти близько 25 тис. цивільних осіб з містечка Хамман аль-Алі, що за 15 кілометрів від Мосула, ймовірно, щоб використовувати їх як "живий щит".

Три дні тому верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн заявив, що бойовики ІДІЛ викрали більш ніж 7 тис. сімей, щоб використовувати їх як "живий щит" під час наступу урядових сил Іраку, які мають намір відновити контроль над Мосулом. Тижнем раніше Хусейн повідомив, що бойовики стратили 232 цивільних, серед яких 190 колишніх працівників сил безпеки.

Іракська армія почала операцію зі звільнення Мосула 17 жовтня. Напередодні прем'єр-міністр Іраку закликав джихадистів скласти зброю.

ІДІЛ контролює Мосул з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram