ГоловнаСвіт

Путін зіслався на фейкову новину для доказу безпорадності ЄС

Президент РФ розповів про біженця, нібито виправданого у справі про зґвалтування дитини.

Путін зіслався на фейкову новину для доказу безпорадності ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін зіслався на новину "Першого каналу", що не відповідає дійсності, про біженця в Австрії, якого нібито виправдали у справі про зґвалтування дитини.

Про це пише Deutsche Welle.

Таким чином Путін заявив про нездатність європейських країн захистити дітей під час засідання Ради з міжнародних відносин за участю голови Федеральної лезгинської національно-культурної автономії Аріфа Керімова.

Керімов запропонував президенту РФ розглянути питання про спрощення процесу отримання російського громадянства для представників російських народностей, що живуть за кордоном, і зіслався на європейський досвід у цьому питанні. На що Путін відповів, що "європейський досвід зараз не найкращий".

"Ви ж бачили, що відбувається: іммігрант зґвалтував дитину в одній з європейських країн. Суд його виправдав за двома підставами - він погано говорить на мові країни перебування і не зрозумів, що хлопчик, а це був хлопчик, заперечує", - сказав Путін.

26 жовтня російський "Перший канал" повідомив, що суд виправдав біженця з Іраку, який зґвалтував 10-річного хлопчика. Насправді Верховний суд Австрії залишив в силі вирок за пунктом звинувачення в "сексуальній поведінці з обтяжуючими обставинами", відправивши на перегляд справу за другим аспектом ("зґвалтування") через процедурні помилки. Підсудний при цьому і далі перебуватиме в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, раніше "Перший канал" зробив сюжет про зґвалтування в Німеччині російськомовної дівчинки Лізи (якого не було). Цитування цієї інформації головою МЗС РФ Сергієм Лавровим призвело до дипломатичного скандалу - голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звинуватив Лаврова у втручанні у внутрішні справи. Він заявив, що цю справу Лізи не можна використовувати "для політичної пропаганди і втручатися в без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювати її".

Влітку 2014-го "Перший канал", щоб показати звірства "київської хунти", придумав історію про хлопчика, якого розіпнули українські військові. Пізніше виявилося, що історія повністю фальшива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram