ГоловнаСвіт

США звинуватили Росію в бомбардуванні школи в Сирії

Відповідальна в кожному разі РФ, заявили в Білому домі.

США звинуватили Росію в бомбардуванні школи в Сирії
Фото: EPA/UPG

У Вашингтоні заявили, що за авіаналіт на школу в сирійській провінції Ідліб відповідальна або сирійська, або російська сторона.

"Ми поки що не знаємо, хто здійснив напад - чи це режим Асада, чи російські сили, але ми знаємо, що це був хтось із них", - заявив у четвер, 27 жовтня, представник Білого дому Джон Ернест, повідомляє Deutsche Welle. За його словами, навіть якщо авіаналіт вчинили сили Асада, це стало можливим лише завдяки підтримці російського уряду. В результаті авіаудару напередодні загинули 22 школярі і шість викладачів.

Раніше аналогічну заяву зробив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро. За його словами, авіаударів "у кожнім разі" завдавала не сирійська опозиція, оскільки "потрібні літаки, щоб скидати бомби". "Це ще одна демонстрація жахів війни, війни проти сирійського народу, яку ми не можемо прийняти", - додав Ейро.

При цьому в російському МЗС стверджують, що Москва не причетна до бомбардування сирійської школи.

Виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ентоні Лейк заявив, що це вже п'ятий напад на сирійські школи з 11 жовтня. Крім того, за його словами, були здійснені атаки на школи в Доумі і західному Алеппо. Лейк назвав авіанальоти і вбивства дітей "нелюдськими" діями. Ті, хто це робить, повинні "остерігатися засудження всього світу", додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram