ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін отримав новий титул

У Пекіні проходить VI Пленум ЦК Компартії Китаю.

Сі Цзіньпін отримав новий титул
Си Цзиньпин
Фото: http://www.gazeta.lv

Генеральний секретар Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін під час пленуму ЦК у Пекіні отримав титул "ключового лідера" (також перекладається як "стрижневий", - ред.).

Про це повідомляє South China Morning Post.

Як зазначає видання, раніше "ключовим" називали лише колишніх лідерів Китаю Дена Сяопіна, Цзяна Цземіня і лідера комуністичної революції в країні Мао Цзедуна. Безпосередній попередник Сі Цзіньпіна, Ху Цзіньтао, іменувався за посадою (генеральним секретарем), але "ключовим лідером" - ніколи. Опитані виданням експерти пояснили, що Цзян називався "ключовим лідером" і у внутрішньопартійних документах, що підкреслювало його незаперечний авторитет.

У комюніке, яке партійне керівництво випустило після закінчення чергового денного пленуму, членів партії закликали "тісно згуртуватися навколо центрального комітету і товариша Сі Цзіньпіна - ядра ЦК".

VI Пленум ЦК Компартії Китаю проходить у Пекіні з 24 по 27 жовтня. Під час його проведення були прийняті положення про належну поведінку високопоставлених партійних чиновників. Окрім того, з лав КПК формально виключили членів, викритих у корупції.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін після свого приходу до влади в 2012 році почав масштабну антикорупційну кампанію. Зараз у Китаї під слідством перебувають десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram