ГоловнаПолітика

Томенко: влада "воюючої країни" не має права фінансувати Росію

Колишній депутат зацікавився податками, які сплачує Порошенко.

Томенко: влада "воюючої країни" не має права фінансувати Росію
Фото: Сергей Нужненко

Колишній депутат Верховної Ради Микола Томенко заявив, що президент Петро Порошенко зобов'язаний надати інформацію про сплату податків у Росії і на окупованій території.

Про це він сказав в ефірі "Еспресо.ТВ", повідомляє прес-служба екс-депутата.

Томенко повідомив, що в декларації Порошенка вказані три юридичні особи в Росії (АТ "Липецька кондфабрика Рошен", ТОВ "РошенТранс" і ТОВ "Рошен") і ціла низка структур на території окупованого Севастополя.

"Севморзавод", що належить Порошенкові, конфіскували в нього окупанти 28 лютого 2015 року, але в Томенка є питання з приводу того, як це підприємство працювало в період з березня 2014 року до "націоналізації".

"Мова про рік роботи під час фактичної війни України з Росією, коли весь український народ переказував благодійні внески на українську армію. Також важливо з'ясувати, чи продовжують працювати і платити податки в російський бюджет інші президентські севастопольські структури, про «націоналізацію» яких невідомо", - заявив Томенко.

Також депутат вважає, що це стосується Юрія Бойка та Вадима Новінського. "Чи продовжують вони спонсорувати країну-агресора, проти якої воює Україна?" - заявив Томенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram