ГоловнаЕкономікаБізнес

Roshen назвав липецьку фабрику заручницею Путіна

Продати російські активи Порошенко не може через накладений арешт.

Roshen назвав липецьку фабрику заручницею Путіна
Фото: zn.ua

Президент кондитерської корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що липецька фабрика стала заручницею президента РФ Володимира Путіна.

Про це Москалевський сказав, коментуючи заяву Путіна про те, що він поважає таких інвесторів, як Петро Порошенко, який є "власником досить великого підприємства в Липецькій області".

"Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Виступ Путіна на засіданні клубу "Валдай" тільки підтвердив для нас те, що ми і так знали ще з 2014 року - за всіма перевірками, кримінальними справами і арештом майна, через який ми не можемо продати фабрику, стоїть він. Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва. Він тримає наші липецькі активи в заручниках на своїй території", - цитує Москалевського прес-служба корпорації.

Він заявив, що корпорація виводить всі дивіденди зі своїх липецьких активів в Україну. За період 2014-2016 років сума склала 72 млн доларів США. З них 125,6 млн гривень було сплачено до бюджету України, а решта поступово вкладається в благодійність. Як приклади він навів будівництво Театру на Подолі в Києві, проект допомоги "Охматдиту" і будівництво вольєрів у Черкаському зоопарку.

Нагадаємо, з квітня 2015 року майно Липецької фабрики Roshen перебуває під арештом через податкові претензії. У зв'язку з цим інвестгрупа ICU, у якої є мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram