ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2018 року

Кабміну доручено розробити проект закону про обіг земель сільгосппризначення.

Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2018 року
Фото: job-sbu.org

Президент Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2018 року, який ухвалила Верховна Рада 6 жовтня.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Закон продовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільгосппризначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення", - йдеться в повідомленні.

Законом внесено відповідні зміни в п. 14 і 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу. Кабінету Міністрів доручено до 1 липня 2017 розробити і внести на розгляд Ради проект закону про обіг земель сільгосппризначення.

"Реалізація Закону дозволить забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення та встановлення чіткого правового механізму функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення", - наголошується в повідомленні

Нагадаємо, мораторій на продаж сільськогосподарських земель неодноразово продовжувався, в останній раз - до 1 січня 2017 року. Причина - в Україні досі не визначилися, як запускати ринок землі.

Раніше в Раді запропонували прийняти закон про емфітевзис, щоб вирішити проблеми власників паїв і фермерів у зв'язку з продовженням мораторію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram