ГоловнаПолітика

Комітет правової політики підтримав законопроект про спецконфіскацію

"Ми відчуваємо шалений опір. Депутати придумують будь-які приводи, щоб не голосувати".

Комітет правової політики підтримав законопроект про спецконфіскацію
Павел Петренко
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував парламенту прийняти в першому читанні урядовий законопроект про спецконфіскацію.

Про це йдеться на сайті Мін'юсту.

"Завершилося засідання комітету, на якому я переконував депутатів підтримати внесений урядом законопроект, який забезпечить стягнення в дохід держави необґрунтованих активів. Після тривалих дискусій комітет рекомендував парламенту підтримати цей законопроект за основу. Це крок для повернення коштів, які були вкрадені Януковичем і його оточенням в українського народу", - заявив Петренко.

За його словами, паралельно із законопроектом про спецконфіскацію потрібно буде прийняти ще один документ, який чітко визначає, куди саме повинні піти конфісковані кошти.

"Ми відчуваємо шалений опір щодо цього документа. Депутати придумують будь-які приводи, щоб не голосувати за нього. На жаль, серед цих депутатів є і представники демократичної коаліції. Хоча ухвалення цього документа - це підвищення соціальних стандартів для наших пенсіонерів і бюджетників і додаткові кошти на оборону", - зазначив міністр юстиції.

Нагадаємо, Рада вже кілька разів провалювала законопроекти, які повинні дозволити процедуру спецконфіскації коштів екс-президента Януковича і його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram