ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала п'ять причин, через які не голосуватиме за бюджет-2017

"Це бюджет корупції і тотальної бідності. Ми за цей бюджет ніколи не проголосуємо".

Тимошенко назвала п'ять причин, через які не голосуватиме за бюджет-2017
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Батьківщина" Юлия Тимошенко назвала п'ять причин, через які її фракція не голосуватиме за проект державного бюджету на 2017 рік.

"Це бюджет корупції і тотальної бідності. Ми за цей бюджет ніколи не проголосуємо", - заявила вона в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

Першою причиною, яку назвала Тимошенко, є рішення зберегти чинну тарифну політику. По-друге, на місцеві бюджети перекладається фінансування витрат на освіту, охорону здоров'я на загальну суму 16 млрд гривень. По-третє, "Батьківщина" вважає обманом запропоноване Кабміном підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень.

По-четверте, в проекті державного бюджету зберігається 15% податку на пенсії працюючих пенсіонерів. По-п'яте, Тимошенко вважає, що в бюджеті закладено "мегакорупційні оборудки й офшорні зони".

Лідер "Батьківщини" також виступила проти пільгового оподаткування обраних владою компаній через "індустріальні парки" і проти відшкодування з бюджету аграрним компаніям 29 млрд гривень не заробленого ними ПДВ.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект державного бюджету на 2017 рік. 31 жовтня відповідну постанову підписав спікер, і Кабінет Міністрів отримав проект для доопрацювання до другого читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram