ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив із президентом Киргизстану проблему транзиту товарів через Росію

Прямі перевезення заборонені за вказівкою Путіна.

Порошенко обговорив із президентом Киргизстану проблему транзиту товарів через Росію
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в середу провів телефонну розмову з президентом Киргизької Республіки Алмазбеком Атамбаєвим, під час якої обговорювали, зокрема, проблему транзиту українських товарів.

З початку липня 2016 року міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів із території України в Киргизстан через РФ здійснюються тільки з території Білорусі. При цьому вантажні приміщення транспортних засобів і залізничного рухомого складу, в яких перевозяться транзитні товари, повинні бути опломбовані, в тому числі із застосуванням технології навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС.

Як повідомляє прес-служба голови держави, під час розмови порушували питання можливих альтернативних маршрутів перевезень.

Крім того, співрозмовники наголосили на необхідності активізації політичного діалогу на всіх рівнях, а також на необхідності посилення торговельно-економічної складової двосторонніх відносин. Зокрема, було наголошено на важливості проведення чергового засідання Спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співпраці.

Увагу було приділено взаємодії між Україною і Киргизстаном у рамках міжнародних організацій, насамперед в ООН.

Нагадаємо, Атамбаєв нещодавно потрапив у лікарню через проблеми з серцем. Він пропустив 71-у сесію Генеральної Асамблеї ООН і деякий час лікувався в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram