ГоловнаКультура

У Львові стартував Тиждень актуального мистецтва

Нинішня бієнале досліджує стан суспільства під час війни.

1 вересня у Львові розпочалася четверта бієнале "Тиждень актуального мистецтва", в рамках якої пройдуть виставки, перформанси та освітня програма.

Як повідомляють організатори проекту, в цьому році на бієнале досліджують те, яким чином суспільство живе під час війни і невизначеності, переродження, розчарування й надії.

"Ми не можемо робити вигляд, що перебуваємо поза цим контекстом. Тому нинішній Тиждень актуального мистецтва спробує простежити, наскільки ці суміжні стани впливають на сучасне українське мистецтво. Чи є він достатньо значущим, щоб стати етапом у його розвитку?" - йдеться в описі проекту.

У програмі Тижня - авторські та кураторські проекти, перформанси, інсталяції, лекції, дискусії та майстер-класи. У бієнале візьмуть участь понад 30 художників з України, Польщі, Білорусі, Чехії, Німеччини, Великобританії та Ізраїлю.

Зокрема, в рамках бієнале пройде проект "Частини тіла", який стане львівською презентацією "Українського зрізу", показаного під час місяця Львова у Вроцлаві, нинішньої європейської столиці культури.

Також у Львові пройдуть Дні мистецтва перформансу - з 6 по 10 вересня. Свої роботи представлять як відомі, так і молоді художники з України та інших країн світу. В рамках Днів пройде Школа перформансу, керувати якою в цьому році буде Денис Блекер з Великобританії і польські художники Вальдемар Татарчук і Януш Балдига. Навчання в школі - безкоштовне.

Окремим блоком представлять роботи, об'єднані фігурою Станіслава Лема. Фестиваль "LEMinarium" відбудеться у Львові в майбутньому, а нині пройде його пілотний проект, де покажуть роботи українських художників, пов'язані з творчістю відомого фантаста.

Центр всіх подій - галерея "Дзиґа", основні локації - Палац мистецтв, "Гостинний дім", музей міста в Ратуші і простір Львова.

Вхід на виставки і проекти безкоштовний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram