ГоловнаСуспільствоЖиття

Сайт "Миротворець" вирішили зареєструвати як ЗМІ

Це питання зараз вивчають юристи.

Сайт "Миротворець" вирішили зареєструвати як ЗМІ
Фото: psb4ukr.org

Сайт "Миротворець" має намір зареєструватися як засіб масової інформації.

Про це йдеться в повідомленні "Миротворця" у Фейсбуці.

"Скоро "Миротворець" офіційно стане ЗМІ. Під час довгих внутрішніх дискусій, які тривають у центрі "Миротворець" уже понад рік, за наполяганням професійних журналістів нашого колективу (а ви не знали?) керівництво центру прийняло рішення про офіційну реєстрацію нашого інтернет- ресурсу як засобу масової інформації", - йдеться в повідомленні.

Питання реєстрації зараз вивчають юристи. Передбачають, що реєстрація сайту відбуватиметься за кордоном.

"На жаль, поки що схиляємося до того, щоб зареєструвати наш ЗМІ за кордоном з міркувань забезпечення безпеки наших співробітників", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, сайт "Миротворець", пов'язаний з нардепом Антоном Геращенком, створили для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм. У травні навколо сайту розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" в "ДНР" і "ЛНР". Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних.

Прокуратура Києва розпочала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів", Євросоюз зажадав видалити список, а омбудсмен Валерія Лутковська закликала закрити сайт. У підсумку засновники "Миротворця" заявили, що закривають сайт, але через тиждень відновили його роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram