ГоловнаБлогиБлог Сергія Алєксєєва

Інформаційний шантаж

Вчергове став фігурантом брудних статей, які за гроші невідомого мені замовника поширюють ЗМІ.

Минулого року вже мав подібний досвід із нібито моїми, а насправді сфабрикованими телефонними розмовами, що поширювали в мережі, аби тиснути на мене як народного депутата. Тоді я звернувся із заявою до правоохоронних органів - було порушено дві кримінальні справи за фактом погроз та перешкоджання моїй діяльності державного діяча.

Зараз моє ім’я намагаються прив’язати до бізнес конфліктів, до яких я не те що не маю жодного відношення, про існування яких я дізнався саме з цих публікацій. Не виключаю, що цього разу звертатимусь із аналогічною заявою до Генеральної прокуратури.

Дуже здивувало, що серед сайтів, які розмістили ці нісенітниці зі «зливних бачків» є досить популярні портали, як то podrobnosti.ua та низка інших. Про подібну ситуацію вже писав мій колега Павло Різаненко.

Якщо стисло, Павло дізнався, що за 400 доларів можна розмістити на сайтах «зливних бачках» як то bagnet.org в буквальному сенсі будь-яку статтю, а ось вже моя прес-служба отримала пропозицію за 1400 доларів… ці замовні статті прибирати!!! Маю зізнатися, що ця бізнес схема виглядає рентабельніше за продаж повітря та, певно, приносить непоганий заробіток. Та мені це вже більше нагадує інформаційний тероризм, де від постраждалих вимагають викуп за звільнення, аніж професійну роботу певних журналістів та видань. Тож тим, хто на «смажених» новинах намагається заробити чи накрутити собі рейтинги, вимушений нагадати, що відповідальність за посягання на честь та гідність ще ніхто не відміняв.

Сергій Алєксєєв Сергій Алєксєєв , юрист, народний депутат України, Голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram