ГоловнаСуспільствоЖиття

Тимчасовий "губернатор" Севастополя почав звільняти людей Меняйла

Дмитро Овсянников підписав "указ" про відставку "уряду" міста

Тимчасовий "губернатор" Севастополя почав звільняти людей Меняйла
Дмитрий Овсянников
Фото: minpromtorg.gov.ru

Тимчасовий виконувач обов'язків голови анексованого Севастополя Дмитро Овсянников, якого призначили замість Сергія Меняйла, відправив у відставку підконтрольний Кремлю "уряд" міста.

Відповідний "указ" Овсянникова від 29 липня опубліковано на сайті "уряду" Севастополя.

"Оголосити про відставку з 28 липня 2016 року. Доручити уряду Севастополя виконання своїх обов'язків до формування уряду нового складу", - йдеться в "указі".

Нагадаємо, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом відправив у відставку "губернатора" Севастополя Сергія Меняйла і призначив його повпредом у Сибірський федеральний округ. На місце Меняйла тимчасово було призначено Овсянникова з мінпромторгу Росії.

Того ж дня Путін підписав указ "Про Південний федеральний округ", у який включив анексований Крим. Таким чином, у Росії було ліквідовано "Кримський федеральний округ", утворений після анексії півострова у 2014 році.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, ввівши низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram