ГоловнаСуспільствоПодії

Жителю Полтавської області відірвало ноги під час виплавлення тротилу зі снаряда

Розбір боєприпасів поставили на потік

У селі Терни Лубенського району Полтавської області троє чоловіків займалися виплавленням тротилу з боєприпасів. Стався вибух, і один із них залишився без ніг.

"У результаті вибуху з тілесними ушкодженнями й ампутацією кінцівок у центральну районну лікарню доправлено 43-річного місцевого жителя. Також із травмами різного ступеня тяжкості доправлено 25-річного і 23-річного місцевих чоловіків", - повідомляє обласна поліція.

Поліція разом із прокуратурою встановили, що в домогосподарстві 25-річного жителя села Терни зберігалася зброя і вибухонебезпечні предмети. Серед них - 13 патронів 30-го калібру, гвинтівка, шпага, стрічка від кулемета, муляж гранати, кілька десятків гільз від патронів, наземні сигнальні патрони і велика кількість розібраних частин від снарядів різного калібру.

Інцидент стався 31 липня, вибухнув снаряд 30-го калібру.

Розпочато розслідування за статтями 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram