ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в понеділок

Противник застосовував важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в понеділок
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російські окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, у тому числі із забороненої Мінською угодою зброї. 36 ворожих обстрілів зафіксовано на Донецькому, 14 - на Маріупольському і чотири - на Луганському напрямках.

На ділянці Авдіївка - Красногорівка і в районі Троїцького ворог застосував 120-міліметрові міномети і великокаліберні кулемети. Крім того, противник використовував 82-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецьку зброю поблизу Авдіївки, Майорська, Новгородського, Зайцевого, Нижнього Лозового й Опитного. Із западанням сутінків противник на цих напрямках активізувався. У Луганському, Зайцевому і Майорську українські військові змушені були відкрити вогонь у відповідь. У Нижньому Лозовому ворог задіяв бронетехніку, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку було неспокійно в Широкиному, де окупанти задіяли бойові машини піхоти, а також стріляли по укріпленнях українських захисників зі 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Гранатометний вогонь ворог вів біля Новомихайлівки. У Гнутовому і Красногорівці бойовики відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї.

У Луганській області в Кримському, Лопаскіному і Попасній противник вів вогонь з гранатометів. Позиції в Кримському також потрапили під мінометний обстріл і снайперський вогонь.

Нагадаємо, в неділю на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще шестеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram