ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вирішив провести новий конкурс на посаду гендиректора "Борисполя"

Проти Солончука виступили незалежні члени номінаційного комітету

Кабмін вирішив провести новий конкурс на посаду гендиректора "Борисполя"
Фото: www.mtu.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу відхилив кандидатуру Юрія Солончука, якого вибрав урядовий комітет з призначень на посаду гендиректора "Борисполя".

Як пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, під час конкурсу незалежні члени номінаційного комітету виступили проти кандидатури Солончука.

"З огляду на думку, що висловили незалежні члени комітету, міністерство рекомендує Кабінету Міністрів відхилити кандидатуру Юрія Солончука на посаду директора ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Якщо ми приймемо це рішення, це дозволить нам відкрити новий конкурс для закриття цієї посади", - сказав він.

Члени Кабміну послухали Кубіва і відмовилися підтримати кандидатуру Солончука.

Нагадаємо, Юрій Солончук з 2014 року керував державним авіаційним підприємством "Україна". Раніше очолював аеропорт "Сімферополь", у 2010-2011 роках був заступником голови Державної авіаційної адміністрації. У 2006-2008 роках був першим заступником директора аеропорту "Бориспіль".

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом в Україні і входить до списку 100 найбільших державних підприємств. За перші 9 місяців 2015 року підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 467 млн грн. У 2014 році підприємство зафіксувало чистий збиток - 127 млн грн. Аеропорт має 2 злітно-посадкові смуги і 5 терміналів, в тому числі 3 пасажирські. У 2014 році аеропорт прийняв 6,9 мільйона пасажирів (63% повітряного пасажиропотоку в Україні), а за 10 місяців 2015 року - 6,5 мільйона пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram