ГоловнаЕкономікаДержава

Суд зняв арешт з рахунків "Енергоатому"

Про рішення суду повідомив Гройсман.

Суд зняв арешт з рахунків "Енергоатому"
Фото: rian.com.ua

Суд зняв арешт з рахунків Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", написав прем'єр Володимир Гройсман у Твіттері.

"Суд зняв арешт і відновив діяльність "Енергоатому". Вітаю рішення суду", - написав він.

Нагадаємо, в березні 2016 року виконавча служба арештувала рахунки і майно "Енергоатому" на 200 млрд грн у рамках виконавчого провадження про стягнення боргу з НАЕК "Енергоатом" на користь "Укрелектровата". Рахунки були заблоковані за рішенням українського суду через борг, який сформувався 20 років тому. У 2012 році Вищий господарський суд зобов'язав "Енергоатом" виплатити ЗАТ СП "Укрелектроват" 127,3 млн грн за боргом, який утворився ще в 1996 році. Тоді виконати рішення суду було неможливо в зв'язку з мораторієм на банкрутство підприємств ПЕК, що забороняє стягнення боргів з "Енергоатому". Термін мораторію закінчився 1 січня 2016 року. Наприкінці січня Рада продовжила цей мораторій, однак Президент закон ветував.

Про те, що рахунки "Енергоатому" "завдяки прем'єр-міністру" вдалося розблокувати, 29 червня писав у фейсбуці міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. Однак у самому "Енергоатомі" цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram