ГоловнаЕкономікаФінанси

Заступник голови НБУ Рашкован іде в бізнес

Він вирішив створити компанію SD Capital для допомоги іноземним інвесторам.

Заступник голови НБУ Рашкован іде в бізнес
Фото: Юлия Березовская / НБУ

Заступник голови Національного банку Владислав Рашкован, який відповідав за реформування банківської системи і внутрішню трансформацію самого НБУ, йде у відставку з 1 серпня.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Найскладніший етап реформування пройдено - ми заклали фундамент сучасного європейського центробанку, стабілізували банківську систему і перейшли від рішення проблем минулого до повноцінного розвитку банківської системи. Процес реформ триває, вони вже стали незворотними. За цей час Національний банк став лідером реформ у державі, а Владислав Рашкован - справжнім агентом змін у перебудові фінансового сектору", - цитують у повідомленні голову НБУ Валерію Гонтареву.

Після відходу з НБУ Владислав Рашкован займеться інвестиційним бізнесом.

"Разом зі старими і надійними друзями Андрієм Ставніцером і Філіпом Грушком ми вирішили створити компанію SD Capital, яка стане партнером для великих іноземних компаній при інвестуванні в українську економіку. У компанії буду займатися тим, що вмію найкраще: стратегія, трансформація великих організацій, M&A в реальному і фінансовому секторі", - повідомив Рашкован у фейсбуціе.

Нагадаємо, Рашкован прийшов у НБУ ще за Степана Кубіва. Тоді він очолив департамент стратегії і реформування банківської системи НБУ і увійшов до правління НБУ. З листопада 2014 року - вже при Гонтаревій - Рашкован зайняв посаду заступника голови НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram