ГоловнаКультура

Фільм Нарімана Алієва "Без тебе" відібрали на фестиваль у Палм-Спрінгз

Картину покажуть на найбільшому огляді короткого метра в Північній Америці

Фільм Нарімана Алієва "Без тебе" відібрали на фестиваль у Палм-Спрінгз
Кадр из фильма "Без тебя"
Фото: Berlinale Generation

Фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Без тебе" відібрали в конкурсну програму 22-го міжнародного фестивалю короткометражного кіно в Палм-Спрінгз (США).

Про це LB.ua розповіли в громадській організації СУК ( "Сучасне українське кіно").

Кіноогляд пройде з 21 по 27 червня у штаті Каліфорнія.

Фестиваль ShortFest у Палм-Спрінгз - найбільший огляд короткометражного кіно в Північній Америці. Цього року там будуть представлені 327 фільмів із 54 країн.

Як зазначають у СУК, переможці кінофестивалю в чотирьох категоріях, включаючи «Найкращий художній фільм», де фігурує українська стрічка, автоматично розглядаються Академією кінематографічних мистецтв і наук (AMPAS) для можливої номінації на "Оскар".

Переможців кінофестивалю оголосять у неділю, 26 червня.

Окрім того, на кінофестивалі в Палм-Спрінгз проходить єдиний у Північній Америці кіноринок для короткометражних фільмів. Усі відібрані на програми кіноогляду фільми автоматично потрапляють у бібліотеку фільмів, доступну для фестивальних відбірників і дистриб'юторів.

Нагадаємо, що фільм "Без тебе" Нарімана Алієва брав участь у програмі Generation Берлінського кінофестивалю цього року. Всього Алієв має три короткометражні роботи. У рамках спецпроекту "Шорт-лист" можна подивитися перший фільм Нарімана "Повернутися на світанку" і почитати інтерв'ю з режисером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram