ГоловнаСвіт

У результаті зіткнень між уболівальниками в Марселі затримано десять осіб

Постраждали понад 30 осіб

У результаті зіткнень між уболівальниками в Марселі затримано десять осіб
Фото: EPA/UPG

Десять осіб були затримані в результаті зіткнень між футбольними вболівальниками у французькому Марселі. Про це повідомляє в неділю сайт газети "Фігаро", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Серед затриманих - британці, французи та росіяни, а також австрієць і німець. Стосовно декількох з них розпочато розслідування.

Затримання проведено після зіткнень між футбольними фанатами після завершення матчу Англія - Росія в ніч на неділю.

За останніми даними, в результаті заворушень у Марселі постраждали 35 осіб. Стан чотирьох з них стабільно важкий.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) порушив дисциплінарну справу щодо російських уболівальників після зіткнень з фанатами збірної Англії. Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Associated Press, справу відкрито за расизм, участь у масових заворушеннях і використання піротехніки. Стосовно англійських уболівальників УЄФА порушувати будь-яку справу не став.

Нагадаємо, в зіткненнях між російськими й англійськими уболівальниками в Марселі перед матчем збірних 11 червня постраждали більш як 30 чоловік, один з них - 50-річний громадянин Великобританії - перебуває в лікарні в критичному стані. Для припинення безладів поліція застосовувала сльозогінний газ. У генконсульстві Росії в Марселі повідомили, що серед затриманих є як мінімум один росіянин. Його звинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Футбольний матч між Росією і Англією завершився рахунком1:1. Після фінального свистка російські фанати прорвалися в сектор англійців і влаштували там бійку. Міністр спорту Росії Віталій Мутко назвав головною причиною того, що сталося, погану, на його думку, організацію безпеки на стадіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram