ГоловнаСвіт

МЗС України просить українських уболівальників уникнути провокацій російських фанатів

На матч України з Німеччиною активно підтягуються росіяни з "військовою виправкою"

МЗС України просить українських уболівальників уникнути провокацій російських фанатів
Фото: Сергей Нужненко

Українським уболівальникам слід уникати провокацій російських фанатів, які можливі під час матчів Чемпіонату Європи з футболу-2016 у Франції.

Про це написав директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв на своїй сторінці у Твіттері.

"На тлі повідомлень про можливі гібридні провокації російських фанатиків прошу українських вболівальників на Євро-2016 з футболу бути пильними і уникати протистояння!", - повідомив Макєєв.

Як відомо, напередодні російські фанати організували бійку з англійськими уболівальниками у Марселі, в результаті заворушень постраждали 35 осіб, стан чотирьох з них стабільно важкий.

Окрім того, у ЗМІ з'явилися повідомлення про заплановані провокації під час гри збірної України і Німеччини у м. Лілль. За інформацією Dialog.ua від власного джерела у Ліллі, в місто в останню добу активно підтягуються росіяни, усі прибулі громадяни РФ "рівні, як на підбір" - вони мають високий зріст і міцну мускулатуру і схожі на кадетів якогось військового училища".

Джерело розповіло, що йому вдалося почути деякі розмови прибулих. З їхніх розмов випливає, що вони збираються надіти на себе атрибутику збірної України, вирушити на матч проти Німеччини і влаштувати там масові заворушення. Загалом на матчі очікується близько 300-400 "засланих козачків" з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram