ГоловнаПолітика

Голова Європарламенту пообіцяв швидке введення безвізового режиму з Україною, - Порошенко

Пропозиція Єврокомісії щодо лібералізації візового режиму з Україною почнеться вже завтра

Голова Європарламенту пообіцяв швидке введення безвізового режиму з Україною, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Європарламенту Мартін Шульц у телефонній розмові з Президентом Петром Порошенком підтвердив послідовну підтримку з боку Європарламенту в питанні якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Розгляд законодавчої пропозиції Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському парламенті почнеться вже завтра. Ми зробимо все можливе для якнайшвидшого завершення цього процесу", - зазначив Мартін Шульц.

Петро Порошенко закликав ЄС до справедливого розгляду питання про надання українцям права на безвізові поїздки в ЄС. Голова держави повідомив про прогрес України у впровадженні реформ.

Зазначають, що президент Європарламенту висловив стурбованість ситуацією з безпекою на Донбасі та засудив збільшення кількості обстрілів українських позицій із боку проросійських бойовиків. Він зазначив, що в цих умовах санкції проти Росії не можуть бути ні скасовані, ні пом'якшені.

Мартін Шульц також привітав президента Петра Порошенка й український народ із звільненням Надії Савченко.

Петро Порошенко, своєю чергою, висловив надію на подальшу рішучу підтримку з боку Європарламенту в питанні звільнення всіх українських громадян, яких незаконно утримують у Росії, а також продовження тиску на російську сторону для повного виконання нею і інших положень мінських домовленостей.

Раніше Європейська комісія вкотре підтвердила, що Україна виконала всі вимоги, які висувалися згідно з  Планом дій щодо візової лібералізації, ще при уряді Арсенія Яценюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram