ГоловнаПолітика

Кремль підтримав Порошенка в намірі повернути Донбас

Дмитро Пєсков розповів про міркування гуманності в урегулюванні конфлікту.

Кремль підтримав Порошенка в намірі повернути Донбас
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Кремль підтримує заяву президента Петра Порошенка про повернення Донбасу Україні слідом за поверненням Надії Савченко, якщо вони продиктовані міркуваннями гуманності, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Порошенко після повернення Савченко в Україні заявив: "Як ми повернули Надію, так ми і повернемо Донбас і Крим".

Коментуючи цю заяву, Пєсков сказав: "Якщо він мав на увазі, що він має намір повернути Донбас, керуючись міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. І, власне, це те, на що ми і сподіваємося в Москві".

При цьому прес-секретар Володимира Путіна зазначив, що "в частині Криму" "претензії на російські регіони" Кремль не коментує.

Також Пєсков повідомив, що Україна і Росія обговорюють звільнення інших українських громадян, засуджених у РФ, але при цьому заявив, що вони, "як і Савченко", не підпадають під категорію осіб, згаданих у Мінських угодах.

Напередодні про те, що, звільнивши Савченко, Росія виконала "важливу частину" зобов'язань згідно з Мінськими угодами, заявив держсекретар США Джон Керрі. Крім того, голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявляла, що обмін двох росіян на Савченко повинен стати підставою для подальших кроків у виконанні Мінських домовленостей, оскільки обмін військовополоненими за принципом "всіх на всіх" є одним із ключових пунктів угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram