ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував звільнення Афанасьєва і Солошенка

Засуджені в Росії українці перебувають у важкому стані.

Порошенко анонсував звільнення Афанасьєва і Солошенка
Геннадий Афанасьев
Фото: an-crimea.ru

Президент Петро Порошенко заявив, що найближчим часом будуть звільнені засуджені в Росії українці Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко.

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ.

"Слідом за звільненням Савченко, я сьогодні вже можу про це говорити, будуть звільнення Солошенка, Афанасьєва, які перебувають у надзвичайно важкому стані здоров'я: рак, сепсис", - заявив голова держави.

Нагадаємо, в середу парламентер від України в Мінську Ірина Геращенко заявила, що до кінця травня очікуються хороші новини щодо Афанасьєва і Солошенка.

Афанасьєва затримали в Криму в травні 2014 року. Російський суд визнав його винуватим у підготовці терактів у складі "групи Олега Сенцова". Афанасьєва засудили до семи років позбавлення волі.

72-річного пенсіонера Солошенка затримали в серпні 2014 року, коли приїхав до Москви на ділову зустріч. У ФСБ РФ заявили, що він нібито намагався незаконно купити секретні комплектуючі до зенітно-ракетного комплексу С-300. У жовтні 2015 Мосміськсуд засудив пенсіонера до шести років колонії суворого режиму. У березні він подав клопотання президенту РФ Володимирові Путіну про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram