ГоловнаПолітика

У Дніпрі відкрили вуличну експозицію музею АТО, - Резніченко

Виставка під назвою "Дорогами Донбасу" включає в себе близько 400 експонатів.

У Дніпрі (Дніпропетровську) біля історичного музею відкрили вуличну експозицію Музею громадянського подвигу в подіях АТО.

Про це в середу, 25 травня, повідомив голова ДніпрОДА Валентин Резніченко.

"Дніпропетровщина однією з перших стала на захист Батьківщини від ворога. Заради миру не шкодували ні сил, ні здоров'я, ні життя. Кожному патріотові ми присвячуємо перший в Україні масштабний музей про події на Сході. Військовим, добровольцям, волонтерам, медикам. Він називається Музей громадянського подвигу Дніпропетровщини в подіях АТО", - заявив голова області.

Вулична виставка музею під назвою "Дорогами Донбасу" містить близько 400 експонатів. У центрі виставки - асфальтована дорога, обабіч якої встановлено списану військову техніку, яка воювала на Донбасі: БТР, медична "таблетка", міномет, зенітна установка, військовий джип, вежа танка. Також на виставці можна побачити блокпост української армії в Пісках і "руїни" Донецького аеропорту.

Над створенням музею працювали волонтери, АТОшники, історики, музейники, митці, дизайнери, обласна асоціація об'єднань учасників АТО і Дніпропетровська ОДА.

Зараз триває робота над другою частиною експозиції Музею АТО. Вона займатиме 500 квадратних метрів і розміститься поруч із вуличною експозицією, в приміщеннях Дніпропетровського історичного музею ім. Яворницького. Її присвятять історіям волонтерів, бійців, медиків, звичайних жителів області. В експозиції буде військова форма, медалі, речі, які рятували життя. Повністю відкрити музей планують до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram